Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

 

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 παρακολουθήσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τη γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι συμμαθητές και οι καθηγητές μας με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Παρουσιαστές της γιορτής μας ήταν ο Παπαστεργίου Ραφαήλ και η Καραδουλάμη Θεανώ από τη Β τάξη, οι οποίοι ήταν άψογοι στην εκφώνηση των κειμένων.

Αρχικά ακούστηκε το «Τη υπερμάχω» από τη χορωδία που μας δημιούργησε ένα αίσθημα ευλάβειας και συγκίνησης. Η γιορτή μας συνεχίστηκε με τραγούδια και ποιήματα από πολλά παιδιά και των τριών τάξεων, τα οποία εξέφρασαν αυτά που διάβαζαν με τόση έμφαση, ώστε κανείς να μην μπορεί να ξεφύγει από το κλίμα.

Στο τέλος συμμαθητές μας παρουσίασαν το θεατρικό "Κωνσταντής", που είχαν ετοιμάσει με αφορμή εκείνη τη μέρα. Το θεατρικό αυτό μιλούσε για ένα Χριστιανόπουλο, το οποίο οι Τούρκοι πήραν από την οικογένειά του όταν ήταν μικρός, τον έκαναν Γενίτσαρο και τον ανάγκασαν να ασπαστεί το Μουσουλμανισμό. Εκείνος προσποιήθηκε πως αρνείται τη θρησκεία του, για να γλιτώσει τα βασανιστήρια, όμως ποτέ δεν ξέχασε το Χριστιανισμό, αλλά και την οικογένειά του που άφησε πίσω. Έτσι, αψηφώντας τον κίνδυνο, δραπέτευσε από το Τούρκικο στρατόπεδο για να γυρίσει πίσω. Αυτό το παιδί είναι ένα λαμπρό παράδειγμα γενναιότητας και αφοσίωσης, που όλοι πρέπει να ακολουθούμε. Στο τέλος σηκωθήκαμε όρθιοι και με αίσθημα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα γιορτή, που μας θύμισε τις θυσίες των προγόνων μας για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Ευχαριστούμε πολύ τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κα Λαλίνη και κα Περδικά, την κα Ελευθεριάδου που οργάνωσε το θεατρικό, όπως και όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η υπέροχη γιορτή.

 Κισσούδη Φαίη,  Β΄ τάξη

Το εξώφυλλο του προγράμματος

Το εσώφυλλο του προγράμματος

Το εξώφυλλο του Θεατρικού "Κωνσταντής"

Το εσώφυλλο του Θεατρικού "Κωνσταντής"